Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jaukto koris

 

Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris diriģenta Edgara Vītola vadībā darbojas no 2007. gada. Koris ik gadu pulcina vairāk kā 80 dalībniekus, kuri kolektīvā ieguvuši jaunus draugus un domubiedrus.

Koris ik gadus sniedz daudzus koncertus skolā, Rīgas lielākajās koncertzālēs, kā arī pieskandina Latvijas reģionus sadraudzības projektos. Darbības laikā koris koncertējis Vācijā, Slovākijā, Horvātijā un Igaunijā, kur iegūti draugi un sadarbības partneri. Īpaši atzīmējamas ilgstošas apmaiņas programmas ar Tartu Hugo Treffner ģimnāziju Igaunijā, Herfordas ģimnāziju Vācijā un Minhenes Svētās Annas ģimnāziju Vācijā.

Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas koris tiek atzīts par vienu no vislabākajiem jauniešu koriem Latvijā, par ko liecina iegūtie rezultāti – Grand Prix izcīnīšana II Latvijas jauniešu koru konkursā “Mēs lidosim” 2012. gadā un Grand Prix III Latvijas jauniešu koru konkursā “Kalniem pāri” 2017. gadā. 2012. gadā koris ieguvis 1. vieto 9. Starptautiskajā jauniešu koru festivālā Valmierā, bet 2010. un 2015. gadā iegūtas godalgotas vietas Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku koru konkursa finālā “Koru kari”.

Kora programmu raksturo daudzveidīgs repertuārs, kurā iekļautas gan latviešu tautasdziesmas un populāras melodijas, kā arī ieskanas gan Latvijas gan pasaules kormūzikas pērles. Īpaša sadarbība izveidojusies ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem un komponistiem – Raimonds Pauls, Daumants Kalniņš, Ance Krauze, Ilze Arne u.c.  Gadu gaitā koris izaudzinājis dziedātājus, kuri izvēlējušies profesionālu mūziķu ceļu.

Kori raksturo jauneklīgums un dzīvesprieks gan uz skatuves, gan ikdienā. Dziedātāju draudzība ikdienā veido īpašo kora skanējumu koncertos, sniedzot klausītājam visplašāko emociju gammu.